Пријави прашање

Одговори (2)

АЛВИН

АЛВИН 21 јан 2013 во 22:18

почекај малку сега ќе ти ја пратам во порака...
абе луге ви луди ли сте даа или што е работата со вас зар мислиш дека некој ќе ја прочита и ќе ти ја прераскаже тука лектирата ќе утепа 2 саата само за тоа и за еден поен што ќе му дадеш и едно фала,дај не се заебавајте со вакви прашања прееска имаше едно такво прашање,требало да ја прочиташ лектирата немој да мислиш дека некој ке прераскажува за тебе али сепак тоа е твое еве види ги овие одговори. http://odgovori.mk/q9503
http://odgovori.mk/q12282
е сега ако најдеш некоја будала што ќе ти ја прераскаже цела лектира алал да ти е и треба да го частиш.

  • Ми се допаѓа
Filip Filip Gorgiev

Filip Filip Gorgiev 27 окт 2013 во 10:43

Девојките на Марко е приказна која ја започнува едно мало детенце по име Славе. Тој има двајца браќа - Марко и Диме. Марко е најстариот брат и служи во војска. Славе кажува дека Марко ќе дојде на отсуство од војската. Во меѓувреме разговара со брат му, Диме, кој му кажува дека отсуството од војска е најважно, бидејќи треба да се знаат начини да се насмеат девојките... Славе е ужасно збунет и воопшто не знае што да направи...

Но, има идеја!

За да не го измачуваат девојките на Марко, тој прави план. План поврзан со Славе. План во којшто Марко ќе го научи сè што знае. Пукање, лазење и слично. Славе е свесен дека тој план ќе биде само за него и Марко, но сепак сака да го поштеди од маките.

Поминува време и Марко доаѓа. Славе му го кажува својот план и Марко се согласува. Но, Марко е скаран со својата девојка Роска, и сака да ја врати, па го моли Диме да ја најде и да ја донесе кај него. Таа му се јавува и му простува за тоа што ѝ го направил и тие се смируваат.

Но ете друг проблем на видикот, како Марко ќе му објасни на Славе дека Роска му е поважна? Не, не смее така да направи. Славе го чекал само него...

Дали ќе успее да му објасни? Како ли Славе ќе го прифати тоа? Дали ќе му прости, или пак ќе почнува да навлегува во светот на возрасните? Оној свет со подотворена врата кој толку го мачи...
еве ви малку од лектирата

  • Ми се допаѓа

Најави се и одговори на ова прашање