lektira...

Од trajanka ilieva во Образование - 25 дек 2011 во 15:11 - 6858 прегледи

trajanka ilieva

za utre mi e \"devojkite na marko\" a ja nemam procitano na net pronajdov kratka sodrzina http://3maks.com/Countries/ItemView.aspx?qx=L5RWuKMmyZ9QbiFDk9bmd1RWzjOaFXKbIKA53E6pJlzMH4iFFGvuXuxpJizqb7hJTzwA9A4mHDqEmSMQghzjqg== no nekako e izmesano ako moze nekoj da mi kaze kratka sodrizina ve molam za 7 odd e.

  • Сподели:
  • Twitter
  • 0
  • Ми се допаѓа

Пријави прашање

Одговори (2)

Margarita Jovanovska

Margarita Jovanovska 25 дек 2011 во 18:02

Лееелеее, поубаво ќе било да си ја прочитала, интересна е.
Вака:
Марко е дете кое било во војска, но како и да е, се враќа дома, ,,на отсуство е", така се нарекува таа нивна пауза. Но, тој сака да биде со неговата девојка, а од населба уште многу негови другарки сакаат да се со него. Затоа брат му Славе излегува со нив, кој е помал, нз кое одд. беше, 6-то;7-мо, таму некаде. Излегува со една инструкторка по пливање, со една која работи во слаткарница, Јагода се викаше таа итн. Славе води посебен распоред и постојано трча де кај една, де кај друга за да никоја не се налути на брат му. Ги води во нивната парфимерија, на што мајка му се лути... Мн случки има, сум ја заборавила, баш убаво што ме потсети малце :) .

  • Ми се допаѓа
Filip Filip Gorgiev

Filip Filip Gorgiev 27 окт 2013 во 10:48

Девојките на Марко е приказна која ја започнува едно мало детенце по име Славе. Тој има двајца браќа - Марко и Диме. Марко е најстариот брат и служи во војска. Славе кажува дека Марко ќе дојде на отсуство од војската. Во меѓувреме разговара со брат му, Диме, кој му кажува дека отсуството од војска е најважно, бидејќи треба да се знаат начини да се насмеат девојките... Славе е ужасно збунет и воопшто не знае што да направи...
Но, има идеја!
За да не го измачуваат девојките на Марко, тој прави план. План поврзан со Славе. План во којшто Марко ќе го научи сè што знае. Пукање, лазење и слично. Славе е свесен дека тој план ќе биде само за него и Марко, но сепак сака да го поштеди од маките.
Поминува време и Марко доаѓа. Славе му го кажува својот план и Марко се согласува. Но, Марко е скаран со својата девојка Роска, и сака да ја врати, па го моли Диме да ја најде и да ја донесе кај него. Таа му се јавува и му простува за тоа што ѝ го направил и тие се смируваат.
Но ете друг проблем на видикот, како Марко ќе му објасни на Славе дека Роска му е поважна? Не, не смее така да направи. Славе го чекал само него...
Дали ќе успее да му објасни? Како ли Славе ќе го прифати тоа? Дали ќе му прости, или пак ќе почнува да навлегува во светот на возрасните? Оној свет со подотворена врата кој толку го мачи...

  • Ми се допаѓа

Најави се и одговори на ова прашање